חצילים. איזה ירק מופלא. כמות הדברים שניתן להכין מהם, בכל מגוון הטעמים, מרקמים וסגנונות הבישול. מהפשוט ביותר למטבח גורמה.
אפשר לשדך אותם לכל כך הרבה דברים – בשר, עגבניות, שום, לימון, עשבי תיבול, שלמים בפני עצמם, בסלטים וכמלווים למאכלים אחרים.
המנה של היום היא מעודנת להפליא, עשירה בטעם ומינימליסטית לחלוטין, והמוזיקה בהתאם…
אפשר לשדך אותם לכל כך הרבה דברים – בשר, עגבניות, שום, לימון, עשבי תיבול, שלמים בפני עצמם, בסלטים וכמלווים למאכלים אחרים.
המנה של היום היא מעודנת להפליא, עשירה בטעם ומינימליסטית לחלוטין, והמוזיקה בהתאם…
לעבודה:
3 חצילים בינוניים משובחים (The lighter the better)
200 גר’ בולגרית 5% (מומלץ – בולגרית מעודנת של גד)
וזהו. כן, זהו. לא מלח, לא לימון, לא פלפל, לא בצל, לא שום - כ ל ו ם.
לשרוף את החצילים – בגריל או על אש גלויה עד לריכוך.
לפרוש נייר כסף על השיש ולהניח החצילים כ-10 דקות שיצטננו מעט.
לקטום את העוקץ ולחתוך את הקליפה לאורך. כך נראה חציל טוב. לא הרבה גרעינים, בשר לבן:
בעזרת כף וסכין קהה להוציא את הבשר לתוך מסננת. למעוך ולהוציא הנוזלים.
את בשר החצילים שמים בבלנדר חזק עם קוביות הגבינה
מעבדים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
וזה מה שיוצא… לא התאפקתי ואכלתי קערה עם כפית.
אפשר כמובן גם:
סתם למרוח על לחם
להגיש בכוסיות עם תלתלי בצל ירוק
להשתמש כמצע למנות פילה דג, חזה עוף וכו’
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
כל כך הולך לנסות את זה בסופ"ש!
השבמחקואיך יצא?
מחקנשאר קצת ?
השבמחקנתיקות. את מדהימה. נקודה.
השבמחקתודה מתוקה. מתגעגעת
מחקמתכון מקסים. הכנתי עכשיו עם 2 חצילים, בולגרית פיראוס 3% (קטע איתה, היא הרבה יותר טעימה מה-5% שלהם) ולא הצלחתי להתאפק מלהוסיף שן שום אחת שמנמנה. אוח, איך טעים.
השבמחקאיזה כיף. עוד רעיון - אפשר גם להקליל עם יוגורט עיזים
מחק