ענני חצילים

חצילים. איזה ירק מופלא. כמות הדברים שניתן להכין מהם, בכל מגוון הטעמים, מרקמים וסגנונות הבישול. מהפשוט ביותר למטבח גורמה.
אפשר לשדך אותם לכל כך הרבה דברים – בשר, עגבניות, שום, לימון, עשבי תיבול, שלמים בפני עצמם, בסלטים וכמלווים למאכלים אחרים.
המנה של היום היא מעודנת להפליא, עשירה בטעם ומינימליסטית לחלוטין, והמוזיקה בהתאם…


לעבודה:
3 חצילים בינוניים משובחים (The lighter the better)
200 גר’ בולגרית 5% (מומלץ – בולגרית מעודנת של גד)
וזהו. כן, זהו. לא מלח, לא לימון, לא פלפל, לא בצל, לא שום -  כ ל ו ם.

לשרוף את החצילים – בגריל או על אש גלויה עד לריכוך.
לפרוש נייר כסף על השיש ולהניח החצילים כ-10 דקות שיצטננו מעט.

IMG_0840

לקטום את העוקץ ולחתוך את הקליפה לאורך. כך נראה חציל טוב. לא הרבה גרעינים, בשר לבן:

IMG_0841

בעזרת כף וסכין קהה להוציא את הבשר לתוך מסננת. למעוך ולהוציא הנוזלים.

IMG_0843


את בשר החצילים שמים בבלנדר חזק עם קוביות הגבינה

IMG_0848


מעבדים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.

IMG_0850

וזה מה שיוצא… לא התאפקתי ואכלתי קערה עם כפית.
אפשר כמובן גם:
סתם למרוח על לחם
להגיש בכוסיות עם תלתלי בצל ירוק
להשתמש כמצע למנות פילה דג, חזה עוף וכו’
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

7 תגובות:

  1. כל כך הולך לנסות את זה בסופ"ש!

    השבמחק
  2. נתיקות. את מדהימה. נקודה.

    השבמחק
  3. מתכון מקסים. הכנתי עכשיו עם 2 חצילים, בולגרית פיראוס 3% (קטע איתה, היא הרבה יותר טעימה מה-5% שלהם) ולא הצלחתי להתאפק מלהוסיף שן שום אחת שמנמנה. אוח, איך טעים.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף. עוד רעיון - אפשר גם להקליל עם יוגורט עיזים

      מחק